9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (2023)

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (1)

Etter å ha vært i en fellehuslignende leilighet før, synker hjertet mitt når jeg ser små insekter som ser ut som kakerlakker. Jeg dobbeltsjekker dem faktisk for å være sikker på at jeg ikke har en familie med cucaracha i huset mitt. Det er faktisk litt sprøtt å se hvor mange feil som ser utkakerlakker.Lurer du på hva de vanligste er?

Vannbugs, veggedyr, biller og sirisser er insektene som ser ut som kakerlakker, men som ikke er det. Det er verdt å merke seg at palmetto bugs og falske "vannbugs" er det samme som kakerlakker, men brukes til å beskrive henholdsvis orientalske kakerlakker og Florida kakerlakker.

Hvis du nylig har sett noe som ser skummelt og skummelt kravle rundt i hjemmet ditt, er du sannsynligvis nysgjerrig på hva det er og hva du bør gjøre for å bli kvitt dem. Denne artikkelen vil forhåpentligvis hjelpe deg på alle fronter.

Trenger du skadedyrkontrolltjenester?

Få gratis tilbud uten forpliktelser fra profesjonelle entreprenører nær deg.


FINN LOKALE ENTREPRENØRER

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (2)

Før du begynner: Pass på at det ikke er kakerlakker!

Ja, jeg vet at dette er en artikkel om insekter som ser ut som kakerlakker. Men som leietaker forstår jeg hvor ille en mort-angrep kan være. Dette er et godt tidspunkt å nevne at jeg skal gå inn på hvilke insekter som faktisk ikke er kakerlakker og hvilke insektererfaktisk kakerlakker.

Uansett hva du har, må du vurdere å ringe en utrydder. Mange av skadedyrene her anses å være store helserisikoer, spesielt hvis de er på kjøkkenet ditt.

Bugs som ligner på kakerlakker

Ok, så vi gikk gjennom ansvarsfraskrivelsen min. La oss snakke litt om hva feilen din kan være før du får panikk.

1. Vannbugs

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (3)

Så det er ekte vannbugs og falske. Ekte vannbugs er svært usannsynlig å være i hjemmet ditt, men det kan fortsatt skje. Bildet over er et bilde av en ekte en. Disse har bein som er mer åreaktig enn en faktisk kakerlakk. De har også en tendens til å ha rundere, flatere kropper.

Vannbugs, som navnet antyder, finnes for det meste i vann. (Sjokkerende, jeg vet.) I motsetning til kakerlakker, kan disse insektene leve opptil 4 minutter under vann. Du har sannsynligvis ikke disse i hjemmet ditt med mindre du bor ved siden av en myr. Eller noe. De har også en tendens til å vokse seg langt større enn kakerlakker, med en maksimal lengde på fire tommer.

2. Veggedyr

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (4)

For din skyld håper jeg at det ikke er dette du har i hjemmet ditt. Dette er en veggedyr, og de er et av de eneste insektene som aktivt, utelukkende fester seg på mennesker. De er notorisk vanskelige å bli kvitt og kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Veggedyr kommer til å bli et mareritt å bli kvitt.

De er mye mindre enn kakerlakker, og det er derfor de blir forvekslet med kakerlakker. De er små, flate og lysebrune i de fleste tilfeller. Hvis de bare spiste, ser de nesten ut som flått og får en dypere farge. Hvis du finner disse i hjemmet ditt, ring en utrydder umiddelbart.

3. Wood Boring Beetles

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (5)

Alle som ser vedborende biller har en tendens til å anta at de er kakerlakker. Disse billene har en tendens til å ha en mindre størrelse enn en mort, og kan også ha gule og hvite markeringer. Som navnet antyder, har disse billene en tendens til å leve og spise ved.

Hvis du har lagt merke til merkelige insekter som kryper ut av nylig spiste hull i veden din, kan det hende du har vedborende biller. Dette er et problem, siden de fleste hus er laget av tre og de kan forårsake strukturelle skader i visse situasjoner. Ring en utrydder og ta litt diatoméjord.

4. Langhorn og Palo Verde biller

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (6)

Så jeg bestemte meg for å sette disse to sammen fordi de ser akkurat ut som kakerlakker for de fleste og fordi de oppfører seg like i naturen. Begge disse insektene er store, mørkebrune eller svarte, og har merkbare antenner på hodet. (Longhorns, som den som er avbildet ovenfor i puppe- og voksenstadier, har VELDIG lange antenner.)

Selv om de ligner vanvittig på kakerlakker, er det en stor forskjell her: størrelsen. Disse feilene ergigantisk. Som fire til fem tommer lang, massiv. De liker palo verde-skoger, rosebusker og annet planteliv. Folk mat tiltrekker dem ikke, men av og til vil de vandre rundt i hjemmene og skremme folk som bor der.

Begge disse billene kan være en plage for trær, til det punktet at de faktisk kan drepe dem hvis for mange begynner å spise dem. Hvis du ser disse i skogen i nærheten, kan det være lurt å kontakte myndighetene for å se om de kan gjøre noe.

5. Asiatiske langhornsbiller

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (7)

Asiatiske langhornede biller er ikke som de fleste andre biller på denne listen, først og fremst fordi det er svært usannsynlig at du vil forveksle dem med kakerlakker. Men merkeligere ting har skjedd. Disse har skarpe svarte og hvite markeringer på sine voksne kropper. Det er det som skiller dem som voksne. Som pupper ligner de ganske lik kakerlakker.

For det meste vil disse feilene ikke være skadelige for mennesker. Trær derimot? Ja, de vil drepe dem ganske raskt. Asiatiske langhornbiller, omtrent som billene over denne, har en tendens til å feste seg i trær som vi virkelig trenger for å overleve.

Hvis du ser disse i hjemmene dine, klem dem. Hvis du ser disse på trærne i nærheten av hjemmet ditt, ring ditt lokale miljøkontor for å se om de kan sprøyte ned trærne dine.

6. Jordbille

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (8)

Avrunding av vår gjeng med biller er den vanlige jordbillen. Disse insektene ligner mye på svart kakerlakker, med unntak av at de har en tendens til å ha "tenner" på hodet. Disse har en tendens til å ha svartere markeringer enn kakerlakker, og det er mer sannsynlig at de bare lager huler i nærheten av hjemmet ditt. De er ikke store i innelivet.

Som nesten alle andre biller, er disse insektene strengt tatt vegetarianere. Så de kommer ikke til å forårsake et angrep i hjemmet ditt. Hvis du ser en vandre rundt, ta den og la den være ute. Eller klem den. Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal gjøre på den fronten.

7. Mai-biller/juni-bugs

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (9)

Hvis du dyrker jordbær eller andre planter ute, er du allerede godt kjent med disse skadedyrene. Mai-biller, også kjent som juni-bugs, er et skadedyr som elsker å spise opp frukt og grønnsaker i de varme sommermånedene. De har også en tendens til å se ut som veldig små kakerlakker med et mer "boblet" utseende.

Den gode nyheten om disse er at de ikke liker å holde seg innendørs og at du vanligvis kan bli kvitt dem ved å la dem fly (klossete) bort. Disse insektene liker ikke innendørs siden det ikke er noen vegetasjon der å spise, og de borer heller ikke hull i tre. Med mindre du utelot mugne poteter i kjelleren, er det ingen grunn til panikk.

Den dårlige nyheten er at grønnsakshagen din sannsynligvis vil ha et ord med deg hvis du ikke installerer en juni-feilfelle i nærheten av den.

8. Crickets

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (10)

Crickets kjører spekteret fra de små og grønne til de store og brune. Det er de store og brune som folk har en tendens til å forveksle med kakerlakker - i hvert fall langveis fra. Det er åpenbart et par store forskjeller her. Disse har en tendens til å ha større bakben og forskjellig formede hoder.

Den største forskjellen er selvfølgelig støyen de lager. Kakerlakker er enten stille eller lager en forferdelig susende lyd. Sirisser lager en kvitrende lyd ved å gni bena sammen. Hvis du finner sirisser i hjemmet ditt, kan det hende du har et problem. Crickets elsker fuktighet og kan faktisk forplante seg i kjellere.

Diatoméjord er en god måte å bli kvitt dem på. Det er også noen cricketfeller du kan bruke for å bli kvitt demmye.

9. Termitter

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (11)

Dette er litt av en strek, men det er fortsatt noe som kan forveksles med en kakerlakk hvis du er delvis blind eller ser dem langveisfra. Dette er termitter, og de er faktisk ganske forskjellige fra kakerlakker. Jeg mener, de er mye mindre enn kakerlakker er (med mindre de er unge) og har uforholdsmessig større hoder med tang foran.

Termitter er ikke en god ting å se i hjemmet ditt, først og fremst av samme grunn som treborende biller ikke er en god ting. Disse insektene er beryktet for å spise trekonstruksjoner, spesielt hvis det er tørket tre ... som ting hjemmet ditt er laget av.

Hvis du har termitter, er det best å ikke prøve å fikse dette selv. Du må kanskje ringe en utrydderogditt huseiers forsikringsselskap. I noen tilfeller kan angrepet ha forårsaket en del strukturelle skader på huset ditt.

Kallenavn for kakerlakker (som ofte antas å ikke være kakerlakker)

Nå som vi har gått gjennom det grunnleggende om andre feil som du kan ha i stedet for kakerlakker, er det på tide å se nærmere på feilene som teknisk sett er kakerlakker. Tross alt er kakerlakker ikke bare kjent som kakerlakker. En mort med et annet navn er fortsatt en mort.

1. "Vannbugs"

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (12)

Så dette er litt forvirrende for mange mennesker. Vannbugs er en legitim gruppe insekter som ikke er kakerlakker. De finnes på vann. Kakerlakker kalles imidlertid ofte vannbugs. Dette gjelder spesielt når vi snakker om orientalske kakerlakker, som de som er avbildet ovenfor.

Ekte vannbugs kommer til å ha padle-lignende ben og vil ikke suse på deg. Dessuten liker de heller ikke å bo i hus. Kakerlakker elsker fuktige (men ikke vannholdige) miljøer. Hvis du hører noen fortelle deg at det er en vannbug og "vannbugen" suser, ring en utrydder. Du har kakerlakker.

2. Palmetto Bugs

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (13)

Mens begrepet "vannbug" har en tendens til å antyde at du har orientalske kakerlakker, pleier begrepet "Palmetto bug" å antyde at du har amerikanske kakerlakker. Dette begrepet kan faktisk referere til en rekke forskjellige underarter, inkludert Florida Woods-kakerlakken så vel som Smokeyhouse-kakerlakken.

Grunnen til at de kalles "Palmetto bugs" er at denne typen kakerlakker har en tendens til å henge i palmettoblader og trær når de er ute i naturen. Når de vandrer inn i hjemmene, dropper de i utgangspunktet interessen for palmetto og begynner å få interesse for maten din.

Hvis naboene dine insisterer på at insektene dine ikke er kakerlakker, men palmetto-feil, er det viktig å erkjenne at de kanskje ikke skjønner at dette er en egen art av mort. Så ikke ta dem som dumme. De vil kanskje bare lette bekymringene dine. Uansett hva deres intensjoner er, er det best å ringe en utrydder.

Merk: Visse typer palmetto kakerlakker reiser ofte alene, spesielt hvis de er Florida kakerlakker. Likevel bør du prøve å ringe en profesjonell.

Hva bør du gjøre hvis du har kakerlakker?

Det første du bør gjøre er å prøve å ikke få panikk. Å, og prøv å ikke klandre deg selv. Kakerlakker kan skje med hvem som helst, i alle hjem. Dette gjelder spesielt hvis du bor i enstorby som New York, eller hvis du bor i et område som har tung skog i nærheten. Kakerlakker er tross alt rikelig i byer og lever naturlig i trær.

Deretter må du gjøre følgende...

1. Vurder først skaden

Så ille som kakerlakker er, er sannheten dende er ikke den verste feilensom du kan ha i hjemmet ditt. De fleste synes veggedyr er det verste. Så takk for de heldige stjernene dine for at det ikke er ditt tilfelle. Du bør imidlertid prøve å finne ut hvilken type mort du har. Her er det du må være klar over...

 • Mange typer amerikanske og orientalske kakerlakker har en tendens til å gjemme seg.Hvis du ser en, er det en god sjanse for at du bare ser toppen av isfjellet. Innen de er synlige i hjemmet ditt, har du sannsynligvis et fullblåst angrep.
 • Prøv å sjekke fellesarealer for mort-reir.Du kan kanskje oppdage mort-reir bak kjøleskap og under ovner.
 • Se om du merker andre typer tegn på angrep.Noen typer kakerlakker kan også ha en muggen lukt. Hvis du slår av lyset og venter i en halvtime, kan du se at de også begynner å vandre rundt på kjøkkenet ditt.
 • Hvis du kan, ta et bilde av typen mort du har.Du kan bruke det bildet til å sammenligne det du har med de forskjellige typene kakerlakker på nettet. Dette kan hjelpe deg med å finne ut hvor dårlig en situasjon du har.

2. Løp for å få mortmorder

Hvis du er ute etter penger, er det neste du må gjøre å skaffe deg mortmorder. Raid lager flere forskjellige typer, inkludert en spray og en fogger. Dessverre vil folk som har sensitive lunger eller luktesans synes dette er litt for skarpt for deres smak.

Et annet alternativ du kan prøve før du løper til utrydderen er å bruke diatoméjord, eller DE. Dette er en naturlig gjenstand som dehydrerer og dreper alle insekter, inkludert kakerlakker. Siden det bokstavelig talt er knust opp skjell, kan kakerlakker faktisk ikke utvikle motstand mot dem.

Fortsatt med fumigeringsalternativet? Vel, det er et par ting du bør vite. Den første er at du bør vente en stund før du tillater kjæledyr og barn i hjemmet etter gassing. For det andre er det verdt å merke seg at tåkere ikke alltid treffer områdene der kakerlakker og andre insekter har en tendens til å gjemme seg. Så det kan hende du må gjøre flere pass.

Merk: Hvis du har funnet kakerlakker i en leilighet, ring utleieren din umiddelbart. Det er utleiers byrde å bære ved lov. De er pålagt å gi deg et beboelig hjem, uten skadedyr.

3. Ring en utrydder

Hvis du har kommet til et punkt hvor du innser at mort-angrepet er utenfor dine evner, er det på tide å ringe en utrydder. Det er noen gode nyheter og noen dårlige nyheter om dette. Her er det rette dopet:

 • Hvis du leier et rom eller en leilighet, trenger du sannsynligvis ikke betale for utryddelse i de fleste tilfeller.Dette anses faktisk å være en del av en utleiers plikt i de fleste stater, spesielt i stater med høy befolkning som New York og New Jersey. Hvis utleier insisterer på at du skal betale, kan det hende du kan holde tilbake husleie ved hjelp av en advokat.
 • Utryddere vil være i stand til å nå steder du kanskje ikke, og kan også være i stand til å få dem ut på ett besøk.Det er ikke vanlig, men det skjer. I noen tilfeller gjør dette det faktisk billigere enn å prøve å bekjempe dem selv.
 • Selv om du har en "one shot deal", kan det koste en pen krone å ansette en utrydder for kakerlakker.Vi kommer inn på dette senere.
 • Til tross for at utryddere er gode i jobben sin, er det alltid en sjanse for at kakerlakker kan komme tilbake.Dette er en spesielt tøff situasjon i områder som New York City eller Los Angeles, i leilighetsområder. Kakerlakker kan skitter fra en leilighet til en annen ganske raskt.

4. Forhindre gjentatte angrep

Med kakerlakker er en unse av forebygging verdt en halvkilo kur. Det betyr at du bør prøve å unngå at de kommer innom deg før de kommer inn. Slik kan du gjøre det:

 • Hold kjøkkenet og avløpssystemene rene.Kakerlakker spiser biter og bobs, så hver eneste lille smule kan være en åpen invitasjon for dem til å spise. For å sikre at du ikke har noe rundt deg som kan tiltrekke kakerlakker, sørg for å rense kjøkkenavløpet ukentlig og ta ut søppelet daglig.
 • Å, og hold området utenfor hjemmet ditt rent også.Du vil ikke ha halvspist mat liggende utenfor hjemmet ditt. Har du et utendørs spiskammer eller en frakoblet rotkjeller? Kul. Du bør også oppbevare maten riktig pakket, forseglet og lagret.
 • Plant urter og blomster som frastøter kakerlakker i og rundt hjemmet ditt.Jeg foreslår peppermynte, rosmarin og laurbærblad. Selvfølgelig kan du alltid bare bruke eterisk peppermynteolje hvis du merker en økning i ankomstene deres.
 • Tett sprekker i leiligheten din.Hvis du mistenker at kakerlakkene dine kommer fra en annen leilighet, bør du prøve å tette sprekkene som de kan komme inn gjennom. Dette er selvfølgelig også noe du bør nevne for utleier. De kan kanskje jobbe seg gjennom denne delikate situasjonen.

Har du fortsatt en mystisk feil på hendene?

La oss si at du ikke kan finne ut hva insektet i hjemmet ditt (eller hendene) er. Hvis du har gått gjennom listen over feil som forveksles med kakerlakker uten særlig suksess, er det på tide å ta en pause. Hvis det fortsatt ikke er en mort og det ikke er en vannbug eller noe annet, kan det være en invasiv art som ikke er hjemmehørende i USA.

Når du er i tvil, kan det være en god idé å spørre utleier, en utrydder eller til og med dyrekontroll om hjelp. Du kan kanskje finne ut hva som skjer og forhåpentligvis sette en stopper for et angrep før det starter.

Hvor mye koster en utrydder?

Det avhenger av skadedyret, men hvis du har et problem med mort, blir det dyrt.En enkelt mortbehandling kan koste alt fra $100 til $300 i de fleste tilfeller, med $150 som gjennomsnittet. Hvis du har et spesielt alvorlig angrep, kan prisen skyte opp så høyt som $400 per behandling.

Trenger du skadedyrkontrolltjenester?

Få gratis tilbud uten forpliktelser fra profesjonelle entreprenører nær deg.


FINN LOKALE ENTREPRENØRER

9 insekter som ser ut som kakerlakker (med bilder) | Oppgradert hjem (14)

Relaterte spørsmål

Hvorfor anses kakerlakker som en helsefare?

Kakerlakker er skadedyr som bærer på sykdommer og kan skjemme matforsyningen ganske raskt. Dette er grunnen til at de fleste restaurantkritikere er spesielt skeptiske til restauranter som har et mortproblem. Selve deres tilstedeværelse kan forårsake matforgiftning.

Hvorfor fikk jeg kakerlakker?

Dette kan skje av en lang rekke årsaker. Den vanligste årsaken er at du utelot mat én for mange ganger, eller fordi det er et problem med sanitærforhold som må løses. Andre årsaker inkluderer kakerlakker som flykter fra en naboleilighet, samt kakerlakker som tilfeldig går inn fra naturen. Mesteparten av tiden er det ikke din feil.

Hva er verst, veggedyr eller mort-angrep?

I det store og hele vil de fleste være enige om at et veggedyrangrep er verre enn et mort-angrep. Veggedyr er usedvanlig vanskelig å bli kvitt når de først har fått et hjem i huset ditt. De er også tilfeldigvis et alvorlig helseproblem som kan forårsake utslett i hele kroppen din fra bitt samt en mild form for PTSD.

Både veggedyr og kakerlakker kommer med et alvorlig sosialt stigma. Veggedyr tar imidlertid kaken så langt når det gjelder helseproblemer.

Ossiana Tepfenhart

Ossiana Tepfenhart er en ekspertskribent, med fokus på interiørdesign og generelle hjemmetips. Å skrive er livet hennes, og det er det hun gjør best. Hennes interesser inkluderer kunst og eiendomsinvesteringer.

Nylig publisert

lenke til Hva du skal gjøre når en boligselger ikke vil forhandle

Hva du skal gjøre når en boligselger ikke vil forhandle

Prosessen med å kjøpe bolig er ofte stressende for både kjøper og selger. Kommunikasjonshull og forskjeller i prioriteringer mellom kjøper og selger kan gjøre prosessen ganske komplisert....

Fortsett å lese

link til Hvordan unngå leie en økning

Hvordan unngå leie en økning

Å leie har mange fordeler fremfor å eie en bolig, men det kan også være ganske frustrerende. Du må være avhengig av utleieren din for å holde leiligheten din levelig og rimelig, og det er ikke alltid...

Fortsett å lese

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 04/10/2023

Views: 6523

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.