Kakerlakkegg: Hvordan de ser ut og hvordan bli kvitt dem - Skadedyrinformeren (2023)

Kakerlakkegg: Hvordan de ser ut og hvordan bli kvitt dem - Skadedyrinformeren (1)

Kakerlakker er en vanlig skadedyr i Amerika, og det kan være en utfordring å bli kvitt en kakerlakkangrep. Trikset er å vite hva du skal se etter for å forhindre at kakerlakker kommer inn i hjemmet ditt og legger egg.

Innholdsfortegnelse

Hvordan ser kakerlakkegg ut?

Kakerlakkegg er små og ovale som varierer i farge fra svart, brunt eller brunt, avhengig av arten. Ved første øyekast kan de se ut som sølt kaffegranulat. Avhengig av arten kan de variere i størrelse, men er vanligvis rundt 1 cm lange.

Å bli kvitt kakerlakkegg kan vanligvis oppnås ved å opprettholde et godt renslighetsnivå, men det kan ta litt mer innsats å håndtere kakerlakker i seg selv.

Hvor legger kakerlakker egg?

Selv om det er mange arter av kakerlakker over hele verden, har de generelt alle én ting til felles: de liker varme, fuktige omgivelser. Bonuspoeng hvis det er tilgang til mat (selv om det råtner) i nærheten. Dette er grunnen til at de ofte kan bli funnet på lur i kjøkkenskapene dine.

En hunnmort vil ønske å holde babyene sine trygge, så hun legger eggene sine i et skjult, skjermet miljø. Vanlige husholdningsområder hvor du kan finne kakerlakkegg inkluderer:

 • Dine vasker
 • Benkeplater
 • Fotlister
 • Gulv- og karavløp
 • VVS skap
 • Varmtvannsbereder skap
 • Ethvert rom som er regelmessig fuktig, for eksempel kjelleren eller vaskerommet.

Hva er et kakerlakkegg Ootheca?

En kakerlakk ootheca er en eggekasse eller skallhylse som inneholder opptil 50 individuelle kakerlakkegg. En kvinnelig kakerlakk vil produsere en ootheca for å huse babyene hennes. Her er et eksempel på hvordan kakerlakk-oothecas ser ut:

Hvor mange egg legger en kakerlakk?

Avhengig av hvilke arter av kakerlakker, vil hunnkakerlakker legge mellom 20 og 50 egg om gangen.

Hvor mange kakerlakker i ett egg?

Hvert kakerlakkegg i en ootheca inneholder bare en enkelt utviklende kakerlakk. Men en kakerlakk-ootheca er en eggeboks som kan inneholde opptil 50 individuelle kakerlakkegg inni den.

Hva om jeg finner et tomt kakerlakkegg?

Hvis du ser deg rundt i hjemmet ditt og finner en tom kakerlakkeggkasse, betyr det dessverre at kakerlakken allerede er født og at den nå er rundt hjemmet ditt. Hvis du finner mange tomme eggkasser, er dette en god indikator på et mye større angrep.

Hvordan bli kvitt kakerlakkegg

Å takle en kakerlakkangrep betyr ofte å ta på seg kilden: eggene. Dette kan være vanskelig fordi kakerlakker ofte legger egg i områder som er vanskelig å nå eller se. Den gode nyheten er, med litt kreft og hjerne kan du bli kvitt kakerlakkegg og forhindre en ubehagelig sverm av uønskede husgjester.

En hunnmort legger eggene sine i et tilfelle kjent som oothecae, som beskytter det ufødte spedbarnet med et robust lag med protein som kan være vanskelig å ødelegge. Så her er hva du trenger å gjøre hvis du finner kakerlakkegg i hjemmet ditt:

 • Knus eventuelle ootheca du kommer over med foten og bruk deretter en støvsuger for å rydde opp rusk. Støvsuging alene vil ikke ødelegge kakerlakkeggene, så pass på å bruke litt brutal kraft med foten!
 • Spray alle områder der du legger merke til kakerlakkegg med plantevernmiddel kjøpt fra et anerkjent selskap. Pass på å sikte mot vanskelig tilgjengelige områder også, som sprekker, kriker og kroker i bygningen din.
 • Borsyre. Enten brukt i gel-, pulver- eller støvform, vil borsyre bidra til å utrydde kakerlakkegg. Vær oppmerksom på: Selv om dette er en effektiv metode for å drepe kakerlakkegg, er den ikke umiddelbart, så hvis kakerlakkangrepet er ganske alvorlig og du må handle raskt, er det verdt å se på andre metoder.
 • Insect Growth Regulator (IGR). Spraying av kakerlakkegg med IRG vil hindre dem i å utvikle seg fullt ut. Igjen, denne prosessen er ikke umiddelbar, så husk dette hvis du har et alvorlig angrep i hjemmet ditt.
 • Se vår guide om idiotsikre måter åbli kvitt kakerlakker.

Hvordan forebygge kakerlakker

Å utrydde eksisterende kakerlakkegg i hjemmet ditt er bare halvparten av kampen. Du må ta skritt for å forhindre at kakerlakker setter opp huset igjen. Her er de beste måtene å holde kakerlakker unna eiendommen din oghold kakerlakker unna bilen din:

 1. Kutt av matforsyningen deres

Kakerlakker er lærebøker, og hele deres eksistens sentreres rundtkakerlakker som søker matkilder. Så hvis du legger merke til kakerlakkegg eller kakerlakker i hjemmet ditt, er sjansen stor for at det er tilstedeværelsen av mat som kan ha trukket dem inn. Hold kjøkkenet ditt rent, og sørg for at ingen mat blir liggende – inkludert smuler etter matlaging. Oppbevar all åpnet romtemperaturmat (som chips og frokostblandinger) i lufttette beholdere eller helt lukket. Ziploc-vesker vil forhindre ubehagelige overraskelser. Sjekk ut vår guide påhva kakerlakker spiser!

Vær også oppmerksom på søppelbøttene dine. Hvis det er én ting kakerlakker elsker mer enn mat – det er råtnende mat! Hold søppelbøttene rene og tildekket for å unngå å tiltrekke seg kakerlakker (eller andre dyr).

Hvis du resirkulerer gjenstander som brusflasker, ølbokser, matemballasje osv., sørg for at de er grundig rengjort og tørket før du gjør det.

 1. Ikke la stillestående vann ligge

Dette kan være moppbøtter, barnebasseng, oppvaskvann i vasken og så videre. Kakerlakker elsker vann - spesielt hvis det er stillestående og/eller skittent. Og selv om kakerlakker kan overleve opptil to uker uten vann, søker de alltid etter kilder til H20, så ikke la skitten servise ligge i vasken – selv om den er fylt med vann, og tøm og skyll ut rengjøringsbøtter osv. for å redusere risikoen for at kakerlakker dukker opp på jakt etter vann.

 1. Hold hjemmet ditt rent

Jo skitnere miljøet er, jo flere kakerlakker vil elske det. Så rengjør hjemmet ditt regelmessig. Dette inkluderer å ikke la skitten oppvask ligge, dekke til og oppbevare matlagingsrester på riktig måte, regelmessig støvsuging, bytte av søppelsekken daglig (spesielt i varmt vær), holde vasker rene og desinfiserte (å holde dem tilkoblet kan også hjelpe), rydde opp i drikkesøl. , fjern matskåler og søppelkasser om natten osv. Jo mer hygienisk plassen din er, jo mindre appellerer den til insekter.

 1. Rydd opp plassen din

Kakerlakker liker å legge egg på alle slags steder, og tungt rotete miljøer (som garasjer, kjellere og loft) er førsteklasses steder for kakerlakkegg.

Visste du også at kakerlakker frigjør et feromon via avføringen som lar andre kakerlakker vite at de har funnet et flott sted å etablere butikk og få babyene sine? Foruroligende og ekkelt – og sant!

Hvis hjemmet ditt er rotete med møbler, pappesker, aviser og mer, er sjansen stor for at du på et tidspunkt oppdager mort egg. Kakerlakker er også en av de minst masete spiserne i dyreriket - de vil spise hva som helst, inkludert husholdningsartikler som papp og tre. Så ikke gi de små dyrene ammunisjon for å invadere!

 1. Hold deg oppdatert med husholdningsvedlikehold

Som nevnt tidligere elsker kakerlakker områder i hjemmet som veggsprekker og sprekker. Dette inkluderer også gulvlister, stikkontakter og rørleggerrør. Så hvis det er noe sted i hjemmet ditt hvor det har begynt å danne seg sprekker, fyll dem ut så snart som mulig. Dette gjelder spesielt områder under vasker og andre varme, fuktige områder.

Vanlige kakerlakkarter i Amerika

Det er mangeforskjellige typer kakerlakker i USA, og alle er litt forskjellige.

amerikanske kakerlakker (amerikansk periplanet)

Noen ganger kjent sompalmetto insekter, amerikanske kakerlakker er typisk rundt 35 – 40 mm lange (som fullvoksne voksne kakerlakker) og har en skinnende sjokoladebrun farge. Disse gutta elsker mørke, fuktige og varme områder, som kloakk og avløp. Deres livssyklus er i gjennomsnitt fra mellom 100 dager til tre år.

Brune kakerlakker (Suppella longipalpa)

En god måte å identifisere den brune kakerlakken på er ved den lange antennen. De er vanligvis rundt 10 – 14 mm lange og er brune med brunfargede markeringer og ben. I likhet med sine amerikanske fettere elsker de varme, fuktige områder, som avløp og kloakk. De lever vanligvis hvor som helst mellom 90 – 115 dager.

Orientalsk kakerlakk(Blatta orientalis)

Disse karene har også lange antenner, men er vanligvis mørkebrune og skinnende, uten andre fargemerker. De har også vinger og kan fly, men foretrekker å bruke bena som sin valgte transportmåte.

Voksne kakerlakker kan bli opptil 32 mm lange, og er ikke masete med hensyn til miljøet, da de tåler mange klimaer. De har en tendens til å leve opptil 180 dager.

tysk kakerlakk (Blatella germanica)

Den tyske kakerlakken er vanligvis rundt 15 mm når den er fullvoksen og er mørkebrun med brune striper og ben og korte antenner.

Tyske kakerlakker liker mørke, bortgjemte områder som skap, områder under vasken og bak kjøleskap. Deres livssyklus er vanligvis rundt 100 dager (minimum).

Røykbrun kakerlakk (En sotet periplanet)

Som navnet antyder, er disse karene mahognyfargede og skinnende, og har en tendens til å vokse opp til rundt en tomme i lengde. I deres utseende er de ganske like amerikanske kakerlakker.

De trenger konstant fuktighet for å forhindre at kroppen tørker ut, så du vil finne dem på lur i nærheten av vannbaserte områder. Gjennomsnittlig levetid for denne arten er 215 dager.

De beste skadedyrbekjempelsesmetodene

 • Ring en profesjonell utrydder. De har produktene, kunnskapen og erfaringen til å fullstendig og trygt utrydde et angrep. Dette inkluderer å ødelegge kakerlakkegg og sørge for at ingen babyer (nymfer) blir født.
 • Klistrete feller. Disse pleier ikke å være det mest effektive valget for en full-blåst angrep; de kan imidlertid gi innsikt om hvorvidt det er kakerlakker til stede i hjemmet ditt og i hvilken skala.
 • Black Flag Roach Motel. Disse vil drepe kakerlakker i en metode som ligner på limfeller. De er imidlertid skjermede, så du kan ikke se de fangede skadedyrene.
 • Mortkaker. Dette kan være hjemmelagde kaker laget med din egen sukkerholdige deig og fylt med borsyre, eller et annet plantevernmiddel du ønsker. Bare pass på at de ikke blir liggende for et familiemedlem å forveksle med vanlige informasjonskapsler!Boraks er også effektivt mot kakerlakker!

Ressurser:

https://extension.psu.edu/american-cockroaches

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 18/07/2023

Views: 6585

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.