Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (2023)

Vannbugs kalles ofte mort og omvendt. Noen arter av disse insektene er like i utseende og forveksles derfor ofte med hverandre. Faktisk er de ganske forskjellige. Vannfeil foretrekker å bo i svømmebassenget ditt mens kakerlakker er vanlige insekter i huset ditt.

Biter de og sprer sykdommer? Hvilke kontrollmetoder skal brukes for å eliminere dem? Før vi svarer på spørsmålene dine, bør du tenke på hvordan du identifiserer dem. Når du vet hvilken type insekt du har på eiendommen din, vet du hvilken effektiv behandling du skal bruke. Husk at kontrollmetodene er forskjellige for hver av disse gutta.Les og finn ut hvordan du identifiserer kakerlakker og vannfeil og hvilke metoder du kan bruke for å eliminere dem.

Nyttig informasjon for å skille mellom kakerlakker og vannfeil: Terminologi, livssyklus og matvaner

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (1)Hva er forskjellen mellom vannbug og mort? De som finner vannfeil eller kakerlakker i eller rundt hjemmene sine, kan føle at det er viktig å vite nøyaktig hvilke insekter de har å gjøre med. Vanligvis kan disse ekle små gutta forveksles med hverandre.

Så, hvordan identifisere vannfeil som ser ut som kakerlakker? Selv om vannfeil og ekle små kakerlakker ser like ut, er det visse forskjeller som skiller dem fra hverandre. Å kjenne deres terminologi, habitat, kosthold, bitevaner osv. vil hjelpe deg med å finne ut hvilken type crawler du har å gjøre med.

Terminologi

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (2)Kakerlakker: Det er nesten 4000 arter av disse skapningene over hele verden. Blant forskjellige arter av kakerlakker er det slike som amerikansk kakerlakk, Florida trekakerlakk, brun kakerlakk, tysk kakerlakk, asiatisk kakerlakk osv. Disse insektene kan leve i gjennomsnitt 2 til 4 år.

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (3)Vannfeil:Er vannbug en mort? Faktisk er vannbugs kjent som en art av kakerlakker, ofte kalt svarte biller eller orientalske kakerlakker.

Hva er en vannbug? Vannfeil er faktisk et bredt begrep for å referere til forskjellige typer små insekter. De vanligste er gigantisk vannbug, elektrisk lysbug, brun vannbug og tåbiter. Som medlemmer av ordenen Hemiptera, har de munndeler som gjennomborer og suger.
Det er rundt 1500 arter av vannbugs over hele verden. Noen av dem lever på ferskvann og noen på vannoverflaten. De er ovale i form, har et sett med antenne og seks ben.

Vannbugs er mer ensomme insekter, men kan samle seg på tidspunktet for hekkesesongen. Når det kommer til kakerlakker foretrekker disse ekle gutta å være omgitt av andre kakerlakker til enhver tid.
Både kakerlakker og vannfeil har foreldreomsorg.

Forskjell:Mens vannluser er rovdyr, er ikke kakerlakker rovdyr og refereres vanligvis til som ikke-aggressive insekter. Vannfeil identifiseres av mye større størrelse enn en typisk kakerlakk.

Utseende av insekter og fare for bitt

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (4)Kakerlakker: Størrelsen på disse ikke-aggressive insektene varierer fra art til art. Tyske kakerlakker er omtrent en halv kløende lange, mens størrelsen på amerikansk kakerlakk kan være opptil 2 tommer lang. Disse insektene biter ikke folk, men kan være en plage når de invaderer hjem.

Det er over 150 leddede segmenter i kakerlakkens antenner.

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (5)Vannfeil:Disse insektene i motsetning til kakerlakker kan bite mennesker og bittene deres er virkelig smertefulle. Så langt som munndelene deres er designet for å suge væske, injiserer vannbugs fordøyelsessaft inn i kroppen og trekker ut flytende vev. Noen vannfeil som backsvømmer og østlig tåbiter kan angripe dine bare føtter under vann.

Forskjell: Vannkryp er større enn innendørs kakerlakker. Kakerlakker er kjent som ikke-aggressive insekter som ikke biter mennesker mens vannbugs er kjent for å bite og angripe mennesker. Imidlertid biter de bare når mennesker invaderer miljøet deres.

Har du lagt merke til en hvit kakerlakk? Hvorfor er den hvit?Finn ut hva disse insektene er og hvorfor de kan være farlige for deg.

Habitater

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (6)Kakerlakker:Kjent som landinsekter, foretrekker de mørke, litt bredere vertikale områder enn kroppen. Kjøkken, bad er deres favorittsteder i bygningen.

Disse små gutta foretrekker varme temperaturer og tolererer ikke kalde temperaturer. Du kan finne dem innendørs i krypkjeller, kjellere, sprekker og sprekker og utendørs hvor de kan bevege seg i varmt vær.

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (7)Vannfeil: Disse små insektene er kjent som akvatiske eller amfibiske, og tilbringer mesteparten av livet i ferskvann. Vanligvis ser de etter fuktige og mørke områder for å gjemme seg og avle. Hvis eiendommen din har steder med stående vann eller utette rør, vil vannfeil sikkert finne dem.

Vanligvis er vannbugs ofte funnet i Amerika, og foretrekker fuktig, varmt klima. Du kan ofte finne dem i råtnende treverk, lekkende kraner eller gjemt i løv der de nyter et vått miljø. Selv om de svømmer godt, klarer ikke disse insektene å puste under vann. Det er derfor de ofte vender tilbake til overflaten for å fange luften.

Forskjell: Selv om kakerlakker er veldig tilpasningsdyktige og kan leve på forskjellige steder, er de ikke vannlevende som vannbugs.

Mat

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (8)Kakerlakker: De kan spise et stort utvalg av materialer som lær, bakeprodukter, lim, flak av tørket hud, plantematerialer, døde dyr, fermentert mat. De kan til og med spise av sårede eller døde kakerlakker av sin egen eller andre arter.

Vannfeil:De foretrekker å jakte og drepe insekter som rumpetroll, ørekyte og småfisk. Disse små insektene liker også mat som smaker søtt som litt sirup, ting laget av stivelse og alger som folk kan ha på bunnen av svømmebassengene sine. Black water bug kjent som orientalsk kakerlakk kan mate av søppel og råtnende stoffer.

Unngå å legge igjen skitten servise på kjøkkenet.
Hvorfor? Dette tiltrekker seg kakerlakker. Ikke la kjæledyrmat ligge ute i oppvasken. For å unngå å tiltrekke kakerlakker, hold den forseglet i en lufttett boks.
Rengjør under og bak kjøleskap, komfyrer, vasker etc., tøm søppelet regelmessig for å unngå kakerlakker på kjøkkenet.

Forskjell: Kosthold er det som skiller disse 2 feilene. Kakerlakker, forskjellig fra vannfeil, kan spise enhver tilgjengelig matkilde, inkludert fermentert mat og råtnende.

Livssyklus

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (9)Kakerlakker: Før de blir voksne, gjennomgår kakerlakker egg- og nymfestadier. Disse insektene kan deles inn i oviparøse og ovovivipære.

Egg produsert av oviparous kakerlakker er innelukket i egg tilfeller kjent som ootheca. Denne saken er festet til kvinnelig mage.

Når det gjelder reproduksjon av ovoviviparøse kakerlakker, er eggene - produsert av denne typen kakerlakker - innelukket i ootheca inne i hunnens kropp.

En gjennomsnittlig levetid på 1 kakerlakk er rundt ett år.

Antall egg produsert av hunnkakerlakk samt tiden det tar for egg å klekkes varierer fra art til art.

Vannfeil: Det er 3 stadier i vannbugs livssyklus – egget, larvene og voksenfasene. Omtrent 600 dager er den totale tiden i løpet av disse 3 fasene. Kvinne vannbugs legger små, hardføre og ovale egg omtrent 1 uke etter reproduksjon.

Med den andre fasen vil disse insektene gjennomgå flere perioder for å imøtekomme rask vekst. På dette tidspunktet utvikler ikke vannbugs vinger, men regnes allerede som rovdyr.

Voksenlivet er det tredje og siste stadiet i deres livssyklus der disse skapningene utvikler evnen til å fly. Med rundt 19 kroppssegmenter er hannene større i lengder enn kvinner som har 13 eller 14 kroppssegmenter.

Forskjell:kakerlakker legger eggene sine i ootheca – en eggekasse – som kan bli stående et sted i en krok eller bæres med morten, mens vannbug i de fleste tilfeller legger egg på flytende vegetasjon eller i rusk.

Har kakerlakker bæsj og hvordan rense avføringen deres? Interessert? Finn ut svarene her.

Hvordan finne ut om du har vannfeil eller kakerlakker

Å vite hva slags insekter du har å gjøre med kan virke som en gåtefull oppgave. Men ved å gjøre noen enkle vurderinger vil du sikkert finne forskjellen mellom disse små gutta:

 1. Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (10)Akvatisk eller ikke vannlevende?
  Hovedforskjellen mellom disse insektene er at vannfeilene er akvatiske og folk finner dem ofte i nærheten av vann eller bassenger. Når det gjelder kakerlakker, er de ikke vannlevende i det hele tatt.
 2. Hvor fant du dem?
  Kakerlakker er tiltrukket av fuktighet mens vann insekter til vått område. Derfor foretrekker kakerlakker å holde seg inne i huset. Når det gjelder vannfeil, kan du finne dem ute.
 3. Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (11)Hvordan ser de ut?
  Hvis du fant en liten insekt av en svart eller veldig mørk brun farge med padle-lignende ben, så er sjansen stor for at dette er en vannbug. Kakerlakker har en tendens til å ha en oransje-brun farge.

Måter for forebygging og utryddelse: Hvordan bli kvitt kakerlakker og vannfeil før de blir et stort problem

Det er et stort antall måter å slå bort de ekle gutta på. La oss se noen av dem.

Trinn 1. Forebygging: Rengjøring

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (12)Den beste måten å forebygge og bli kvitt kakerlakker og vannfeil på er årydde opp grundig.Det inkluderer ikke for mye. Hvis det ikke er noe å spise i huset, vil kakerlakker ikke ha noen grunn til å komme til eiendommen din.

Hvis du begrenser vannkilder inne i huset og tar hensyn til stående vannområder utenfor huset vil ting gå mye bedre ettersom du vil løse problemet med vannfeil på kort tid. Sørg for å rydde opp i våte overflater for å forhindre mengden av vannfeil.

Når du har stengt av inngangene til huset og fjernet mat- og vannkildene, kan du leie en profesjonell utrydder som vil bruke spesielle skadedyrbekjempelsesprodukter for å drepe eventuelle gjenværende vannkakerlakker i hjemmet ditt.

Trinn 2. Utelukkelse: feller, spray og pulver

Det finnes ulike løsninger på markedet som er effektive og hjelper til med å takle angrep på kakerlakker og vannfeil. Vi foreslår at du velger ett av disse effektive alternativene:

 • Sjekk dine lokale butikker for feller. Du kan kjøpe enten limfeller for å fange kakerlakkene eller giftfeller for å drepe kakerlakker med giftlokk. De fleste velger12 måneders Roach Bait av Combat.
  Kostnaden for agnet er $18.
  Agnet bør oppbevares på et tørt og kjølig sted utilgjengelig for barn. Det anbefales å plassere dette agnet der kakerlakker finnes. Husk at du ikke bør bruke spray rundt agnet.
  Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (13)
 • Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (14)Dryss disse ekle skapningene med sprøytemidler. Sprøytemiddelet virker ved kontakt. Den beste måten å bruke den på når du ser en levende mort løpe gjennom eiendommen din.

  For de som foretrekker økologiske løsninger anbefaler vi å brukeKleen-Free Naturally Insect Eliminatorav Non-Toxic som ikke er avhengig av giftige kjemikalier.

  Gjennomsnittsprisen for produktet er $21,75.

 • Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (15)En annen effektiv løsning er pulver. Det bør drysses overalt hvor du har et insektproblem. Mens du bestemmer deg for det beste pulveret, tenk på at kakerlakker har en tendens til å samles på mørke steder i nærheten av matkilden.
  Når vi snakker om det mest populære pulveret, bør vi nevneBoric Acid Roach Powder av Harris.Du finner denne løsningen på Amazon.
  Prisen er $10,77.
  Produktet er effektivt for kakerlakker, så vel som vannbugs og palmetto insekter.

Mer informasjon om effektive utryddelsesmetoder for kakerlakker finner du her.

Trinn 3. Ansett fagfolk

Water Bug vs Cockroach: Måter for forebygging og utryddelse (16)En gjør-det-selv insektfjerning gjør prosessen med eliminering mye enklere. Imidlertid hender det noen ganger at elimineringsmetoder ikke fungerer. Hvis du ikke kan eliminere kakerlakker og vannfeil selv, leie utryddere. Et første besøk til skadedyrbekjempelsesfirmaet er $100 til $300. Før du ansetter fagfolk, sjekk garantiene deres og sørg for at kjemikaliene de bruker er trygge for din familie og kjæledyr.

Å ha kakerlakker rundt eiendommen bør betraktes som en alvorlig sak. Enten de er levende eller døde, er de utsatt for å forårsake allergiske reaksjoner, hepatittvirus, salmonella og til og med astma.
Hvis du ser en ligge hvor som helst i huset, bli kvitt den umiddelbart. Observer områdene med alvorlige kakerlakker, og bekjemp dem ved å plassere lim eller klissete feller.

Husk at overskudd av mat og vann kan føre til eksplosjon av kakerlakkerbestanden. Ikke la disse plagsomme insektene ta kontroll over huset.

Du kan finne flere detaljer omKakerlakker kontrollher.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 29/10/2023

Views: 5952

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.